Google translate is a website service that provides you with a translation of the website, to the language you choose from the list. Since it is computer generated, the translation may not always be completely correct. Please note that we are not responsible for any inaccuracies.

Tillsättande av brukarråd

Förbundsstyrelsen för Kommunernas socialtjänst inrättade 13 juni den åländska socialvårdens första brukarråd. Ett viktigt steg mot att utveckla den sociala servicen för Ålands befolkning är nu taget.

Brukarrådets främsta uppgift kommer vara att lyfta fram brukarperspektivet inom KSTs utvecklingsområden, dels på uppdrag av styrelsen, dels genom att rådets medlemmar lyfter fram egna utvecklingsområden från den åländska befolkningen. Från KSTs ledningsgrupp ingår förbundsdirektör och kvalitets- och metodchef som medlemmar i rådet. Inte minst för att säkerställa en faktisk påverkansmöjlighet för rådet.

Det var 13 personer som anmälde sitt intresse för att ingå i brukarrådet. Av dessa 13 utsåg under tisdagen förbundsstyrelsen följande sex personer till medlemmar:

 

Maria Wikblom

Ove Andersson

Sofie Hansson-Sjöblom

Fredrica Stenroos

Charlotta Wallén-Eriksson

Annika Eriksson

 

KST är övertygade om att dessa sex medlemmar kommer göra ett viktigt och bra arbete för den åländska befolkningen och hoppas samtidigt på att det arbetet kommer att göra att ännu fler visar intresse för att själva sitta med i brukarrådet i framtiden. Det ökar också möjligheterna att i framtiden uppnå en jämnare könsfördelning. Samtidigt konstateras att det bland de intresserade som den här gången inte valdes som medlemmar finns många goda kandidater för ett framtida brukarråd.

 

Publicerad 14.6.2023
Uppdaterad 14.6.2023