Google translate is a website service that provides you with a translation of the website, to the language you choose from the list. Since it is computer generated, the translation may not always be completely correct. Please note that we are not responsible for any inaccuracies.

Ninni-grupper

Välkommen med i våra Ninni-grupper

I Finland lever minst vart fjärde barn med en vuxen som mår psykiskt dåligt eller har ett beroende. Att en vuxen är sjuk påverkar hela familjen. Ändå är det svårt att tala om och många barn och ungdomar känner sig ensamma med sina tankar, känslor och frågor. Så behöver det inte vara!

Känner du igen dig? Är du 10-17 år och vill träffa andra som har liknande erfarenheter? Då är du jättevälkommen med i våra Ninni-grupper!

Grupperna riktar sig till alla barn och ungdomar med erfarenhet av att en vuxen i familjen mår psykiskt dåligt eller har ett beroende. En del barn bor med sin förälder, men det kan också vara så att föräldrarna separerat eller att man bor i ett familjehem. Vi begär inget intyg över sjukdom. Det är barnet och en vuxen eller ungdomen själv som avgör om hen vill delta och om hen känner sig berörd.

Hösten 2023 startar Kamratstöd för barn och ungdomar mellan 10-13 år tisdagen den 26.9 och Samtalsgruppen för ungdomar mellan 13-17 år onsdagen 27.9. Vi träffas regelbundet, kl. 15.30-17, i Rädda Barnens lokal (Norrgatan 13 B, Mariehamn).

I gruppen får deltagarna:

  • Träffa nya kompisar
  • Mer kunskap och förståelse för vad det innebär att ha en förälder med psykisk ohälsa eller ett beroende.
  • Möjlighet att få svar på sådant man undrar över.
  • Ha kul!

Du som är 13 år eller äldre och som redan gått i Ninni grupp tidigare är välkommen med i Stödgruppen som träffas ca en gång i månaden hos Fältarna, fikar och pratar. Gruppen startar 7.9.

Träffarna är alltid gratis och vi bjuder på fika!

Vill du veta mer? Eller anmäla intresse? Kontakta Julia Fagerlund, julia.fagerlund@kst.ax, tfn 018-532830 eller skriv till Janina Björni på janina@raddabarnen, WA 040 6723327, Messenger Janina Björni.

Ninni-verksamheten är ett samarbete mellan Kommunernas socialtjänst, Rädda Barnen och Folkhälsan ANDTS. Verksamheten stöds av stiftelsen Brita Maria Renlund (BMR).

https://www.kst.ax/klienter/tidigt-stod-barn-och-familjer/ninni-grupper

Publicerad 7.9.2023
Uppdaterad 7.9.2023